Docks @ Southlake

Starwood Retail wanted the LAB at Rockwell Group to create a series of digital interventions in a few malls that they were revitalizing and renovating. The LAB decided to take the “parkscape” theme that Starwood was using for the general brand image and turn it into an interactive and physical installation in the central atrium of this mall.

The installation included lighting, benches, planters, LED displays, and tablets. There are tall vertical displays which show trees swaying in the wind and changing seasons. The horizontal displays are constructed for people to be able to walk on them, and are integrated along with the seating. These horizontal pieces create a digital river that winds through the installation. People can use the tablets scattered around to add fish, water lillies, or skip stones on the river.

I worked mainly as a Creative Technologist on this project:

  • Ensured that the designs were feasible given the technology available.
  • Putting together Rough Order of Magnitude costing.
  • Assembling budgets alongside architects and interior designers.
  • Staffing for various visual and technical prototyping efforts.